Campionul umilit

486
voturi

Ziua a șaptea a Campionatului Mondial de Snooker a adus și cea mai mare surpriză de până acum: eliminarea deținătorului titlului. Favorit numărul unu și lider al clasamentului mondial, Mark Selby a capotat în fața lui Anthony McGill, scor 9-13. Venit din calificări, scoțianul a fost condus o singură dată de oponentul său englez, 2-3 în prima sesiune. În rest, etalând un joc consistent, cu foarte puține greșeli, numărul 32 mondial a fost la cârma partidei obținând un succes meritat. El a condus cu 2-0, 6-4, 11-6 și 12-7 dovedind mult singe rece și stăpânire se sine.
Ieșit din cursa pentru un nou titlu mondial - după cel cucerit anul trecut – Selby încheie sezonul cu 760382 puncte în clasamentul mondial și nu va putea fi devansat decât doar de Neil Armstrong (nr. 4) sau Ding Junhui (nr. 3). Pentru a deveni lider mondial, australianul dar și chinezul ar trebui să câștige titlul mondial. În afara celor doi doar Ronnie O’Sullivan (nr. 2) s-ar putea plasa aproape de Selby: dacă va aconta al șaselea titlu mondial, englezul ar ajunge la un total de 755866 puncte ...
În alte două partide contând pentru optimi decizia va veni sâmbătă, 25 aprilie. În disputa cu scoțianul Graeme Dott (nr. 20), englezul Stuart Bingham (nr. 10) are un avantaj consistent (11-5), în timp ce în întâlnirea Ding Junhui–John Higgins (Scoția, nr. 14) scorul după două sesiuni este de 9-7. Cel mai probabil, meciul dintre englezul Barry Hawkins (nr. 5) și nord-irlandezul Mark Allen (nr. 12) va avea un deznodământ abia duminică. Sâmbătă sunt programate primele sesiuni ale altor două partide din optimi, Allister Carter (Anglia, nr. 13)–Neil Robertson și Matthew Stevens (Țara Galilor, nr. 35)–Ronnie O’Sullivan.