Meditatie/ Autocunoastere

  Hrydaya Yoga (video)

  Filmul prezinta sistemul Hridaya - Yoga precum si principalele modalitati spirituale integrate in cadrul sau. Acest sistem se practica la Centrul de Yoga si Meditatie Kamala din Brasov.

  Expima-ti personalitatea

  846
  voturi

  De multe ori ezitam sa spunem NU, nu avem curajul sa ne exprimam propriul punct de vedere fara sa ne simtim vinovati. Reactionam agresiv sau pasiv in situatiile interpersonale pentru ca, desi ne cunoastem drepturile si gandim corect, nu avem curajul sa ne exprimam personalitatea.

  Ce inseamna sa fii asertiv

  Despre spiritualitate si siddhis

  879
  voturi

  Tantra sustine ca starea de intelepciune si eliberare spirituala poate sa apara prin experienta directa a simturilor aflate sub controlul lucid al practicantului.
  Tantra Yoga este esentialmente diferita de celelalte forme de yoga deoarece nu este bazata pe negatii sau mortificari, ci pe trairea cat mai intensa si mai constienta a perceptiilor senzoriale, a placerii si beatitudinii.

  Meditatia bunatatii

  893
  voturi

  METTA = meditatia bunatatii iubitoare pentru a anula traumele emotionale si a dezvolta adevarata compasiune fata de tine si de ceilalti; meditatia iertarii pentru a te elibera de sentimentele de razbunare, durere, rusine sau vina si a permite milei si vindecarii sa-ti umple inima.

  Exercitiu de autocunoastere

  891
  voturi

  Urmatorul articol este recomandat persoanelor care se simt capabili sa-si puna deoparte mecanismele de aparare macar pentru o perioada scurta.

  Exercitiu de autocunoastere: (daca vrei sa faci exercitiul, urmeaza pasii descrisi mai jos, fara sa te uiti la pasul care urmeaza)

  * Pasul 1: Gandeste-te la persoana cea mai antipatica din viata ta, pe care o cunosti, si pe care nu o suporti deloc

  * Pasul 2: Fa rost de o foaie de hartie si un pix

  Personalitate si alegerea profesiei

  896
  voturi

  Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa o luam pe parcursul vietii este alegerea profesiei. Succesul profesional depinde in mare masura de raportul dintre factorii de personalitate si continutul muncii. Tipologizarea personalitatii este o metoda cu multe aplicatii, indeosebi in sfera consultantei profesionale.
  Teoria alegerii profesioanle a lui John Holland este una din cele mai cunoscute astfel de teorii. Acesta vorbeste de 6 tipuri de structuri personale cu inclinatii diferite catre varii profesii:

  Aromoterapia

  973
  voturi

  Terapia cu uleiuri volatile se practica din cele mai vechi timpuri stiindu-se ca un anumit parfum poate genera un anumit efect asupra organismului datorita principiului rezonantei. Anumite uleiuri volatile actioneaza atunci când sunt inspirate extrem de rapid asupra sistemului nervos provocând aproape imediat efecte benefice de relaxare putând constitui un remediu excelent în tratarea nevrozelor si a insomniilor.

  Actionati, si veti avea si energia necesara!

  992
  voturi

  De multe ori ne fixam anumite scopuri mari, dar apoi ni se face teama ca nu vom avea puterea necesara de a realiza ceea ce ne dorim. Si din cauza lipsei de incredere in abilitatile noastre incetam sa actionam. Dar aceasta presupunere - cum ca nu vom fi in stare sa ducem la indeplinire scopul propus - este in realitate gresita deoarece puterea vointei poate face minuni. Chiar si psihologii spun ca oamenii cu realizari importante folosesc doar o portiune insignifianta din creierul lor pentru a le obtine.

  Dezvoltarea vointei prin concentrare

  1015
  voturi

  Extras din lucrarea „ Concentrarea – secretul realizarii perfecte ” , ed. Kamala

  Vei gasi in acest capitol o metoda foarte eficienta si practica de dezvoltare a vointei. Poti sa-ti dezvolti o vointa puternica daca vrei. Poti sa-ti faci vointa un motor care sa atraga spre tine puteri colosale. Sunt date exercitii care, daca sunt practicate, iti intaresc vointa, exact asa cum ti-ai intari muschii prin exercitii fizice.

  Exercitii simple de concentrare

  1080
  voturi

  Concentrarea poate parea plictisitoare si obositoare pentru inceput. In realitate ea este o practica interesanta si binefacatoare. Concentrarea aduce o stare de bucurie, forta interioara, o stare de fericire intensa si pace profunda. Prin concentrare se poate atinge o extraordinara viziune interioara, precum si o mare intuitie.

  Concentrarea asupra unui scaun